Συνεχίζεται η Έκθεση του Εργαστηρίου παιδικής τέχνης

Filed in Νεα by on 13 Σεπτεμβρίου 2014 0 Comments • views: 1716
5/5 - (1 vote)

ΕΚΘΕΣΗ-ΠΑΙΔΙΚΗΣ-ΤΕΧΝΗΣ-ΛΑΡΙΣΑ

Συνεχίζεται η Έκθεση του Εργαστηρίου παιδικής τέχνης

Η Έκθεση με τα έργα των μαθητών του Εργαστηρίου παιδικής τέχνης εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου.

Οι μαθητές έχουν τη χαρά να προσκαλέσουν τους φίλους και τους δικούς τους ανθρώπους, για να τους δείξουν τα έργα τους. Ταυτόχρονα όμως είναι η ευκαιρία που έχουν τα παιδιά να δείξουν τα έργα τους σε αρκετό κόσμο.

Κάθε παιδί γνωρίζει καλά την προσπάθεια που έχει καταβάλει για κάθε του έργο και θυμάται πολύ καλά πόσο δυσκολεύτηκε για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του κάθε θέματος.

 Παιδί και ενασχόληση με την Τέχνη

Για τα παιδιά η ενασχόληση με την Τέχνη σημαίνει πολλά άλλα πράματα, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια διαδικασία εκμάθησης καινούριων πραγμάτων που σίγουρα έχει τις δυσκολίες της. Κάποιοι μαθητές πολλές φορές διαλέγουν την πιο δύσκολη λύση ενός προβλήματος, γιατί ξέρουν πως το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τον κόπο τους.

Η περηφάνια και η προσωπική ικανοποίηση που νιώθουν όταν ολοκληρώσουν με επιτυχία αυτό που τα δυσκόλεψε, είναι κάθε φορά στην πορεία του κάθε έργου, το κίνητρο για να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Η Έκθεση των έργων τους, είναι για τους μαθητές του εργαστηρίου μια σημαντική εκδήλωση, γιατί πολλαπλασιάζει την χαρά που ένιωσαν από τη δημιουργία των έργων τους, όταν και άλλοι άνθρωποι θαυμάζουν και επαινούν το αποτέλεσμα αλλά και την προσπάθεια τους.

Η Έκθεση φιλοξενεί τα περισσότερα έργα του κάθε μαθητή

Για τους μικρότερους μαθητές, η έκθεση παιδικής τέχνης στη Λάρισα είναι μια καλή ευκαιρία να δούνε και να θαυμάσουν τα έργα των μεγαλύτερων μαθητών. Τους γενάτε έτσι η επιθυμία και η προσδοκία μεγαλώνοντας να μάθουν να χειρίζονται περισσότερα υλικά και να μάθουν να ζωγραφίζουν όπως και οι μεγαλύτεροι μαθητές.

Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά που ασχολούνται με την Τέχνη, να νιώθουν πως έχουν προοπτική σ’ αυτό που κάνουν, ότι μπορούν συνεχώς, να βελτιώνονται να μαθαίνουν και να καταφέρνουν περισσότερα.

Η Έκθεση των μαθητών του Εργαστηρίου, είναι κάθε χρόνο μια καλή ευκαιρία για τους γονείς που ενδιαφέρονται τα παιδιά τους να ασχοληθούν με την Τέχνη, να δούνε την αξιόλογη δουλειά που γίνεται στο εργαστήρι και να αποκτήσουν μια άποψη για τη θεματολογία, τον τρόπο διδασκαλίας και τους στόχους της.

Είναι ακόμη για τους καινούριους μαθητές μια αφορμή για γνωριμία με το χώρο και με τη δασκάλα τους. Επίσης βλέποντας τα έργα τους παλαιότερων μαθητών, νιώθουν την προσδοκία να μάθουν καινούρια πράματα και να δημιουργήσουν.

 Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για να μάθετε πως θα έρθετε, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2410 531145,   κινητό: 6973033734 και email: ntavamaria @yahoo.gr. Υπεύθυνη έκθεσης Μαρία Ντάβα.

Δείτε περισσότερα άρθρα για την παιδική τέχνη:

Tags: , , , , , ,

About the Author ()

Η Μαρία Ντάβα έχει σπουδάσει παιδαγωγός, στο Αθηναϊκό Κέντρο Παιδαγωγικών Ερευνών και σπουδών στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει τα ειδικά σεμινάρια για παιδαγωγούς στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης στην Αθήνα και έχει ασχοληθεί πάρα πολλά χρόνια με την Τέχνη. Το Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης λειτουργεί εδώ και δώδεκα χρόνια με επιτυχία και φέρνει τα παιδιά σε επαφή με την Τέχνη, την ζωγραφική, τη γλυπτική, τη πηλοπλαστική και άλλες τέχνες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *