Έκθεση ζωγραφικής στο Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης

Filed in Νεα by on 6 Σεπτεμβρίου 2016 0 Comments • views: 2501
3.9/5 - (19 votes)

 Έκθεση ζωγραφικής, εργαστήρι παιδικής τέχνης

Έκθεση ζωγραφικής στο Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης

Έκθεση με τα έργα των μαθητών του Εργαστηρίου του έτους 2015-2016

Η Έκθεση με τα έργα των μαθητών του Εργαστηρίου παιδικής τέχνης εγκαινιάζεται την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στις 7:00 το απόγευμα. Η Έκθεση θα διαρκέσει έως την  Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου. Ωράριο έκθεσης: 11:00π.μ έως 1:00μ.μ. και 6:00μ.μ. έως 9:00μ.μ.

Η Έκθεση περιλαμβάνει τα περισσότερα έργα όλων των μαθητών του Εργαστηρίου.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει τα έργα των μικρότερων μαθητών, που κάνανε για πρώτη χρονιά γνωριμία με τα υλικά και πως μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν με διαφορετικούς τρόπους.

Επίσης τα έργα των μαθητών σε μεγαλύτερες ηλικίες, που είχαν να χειριστούν πιο απαιτητικά  θέματα και πιο δύσκολες τεχνικές.

Μπορεί ακόμη να αναγνωρίσει στα έργα των παιδιών, την γνωριμία και τη ΄΄μαθητεία΄΄ τους στους μεγάλους ζωγράφους.

Τέλος θα δει τα έργα των πιο παλιών μαθητών που μυήθηκαν στη γλυπτική και στη χρήση δύσκολων υλικών, καθώς και την πρώτη τους προσπάθεια να δουλέψουν σε καβαλέτο και καμβά.

 

Η Έκθεση είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε για τα έργα των παιδιών

Η Έκθεση του Εργαστηρίου είναι κάθε χρόνο μια καλή ευκαιρία να μιλήσουμε για τα έργα των παιδιών, τα επιτεύγματα και τις δυσκολίες τους.

Καθώς εκθέτονται τα περισσότερα έργα του κάθε μαθητή μπορούμε να δούμε συνολικά τη δουλειά του, το ξεκίνημά του και την μετέπειτα πρόοδο του μέσα στη χρονιά.

Για όλους τους μαθητές μικρούς και μεγάλους, η πρόοδος αυτή είναι ολοφάνερη και μας γεμίζει περηφάνια και δύναμη για τις καινούριες προκλήσεις που θα έρθουν.

 

Η σημασία της Έκθεσης για τους μικρούς καλλιτέχνες

Όλοι οι μαθητές του Εργαστηρίου Παιδικής Τέχνης έχουν τη χαρά να προσκαλέσουν τους φίλους και τους δικούς τους ανθρώπους, για να τους δείξουν τα έργα τους. Ταυτόχρονα όμως  είναι η ευκαιρία που έχουν τα παιδιά να δείξουν τα έργα τους σε αρκετό κόσμο.

Κάθε παιδί γνωρίζει καλά την προσπάθεια που έχει καταβάλει για κάθε του έργο και θυμάται πολύ καλά πόσο δυσκολεύτηκε για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του κάθε θέματος.

Για τα παιδιά η ενασχόληση με την Τέχνη σημαίνει πολλά άλλα πράματα, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια διαδικασία εκμάθησης καινούριων πραγμάτων που σίγουρα έχει τις δυσκολίες της. Κάποιοι μαθητές πολλές φορές διαλέγουν την πιο δύσκολη λύση ενός προβλήματος, γιατί ξέρουν πως το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τον κόπο τους.

 Η περηφάνια και η προσωπική ικανοποίηση που νιώθουν όταν ολοκληρώσουν με επιτυχία αυτό που τα δυσκόλεψε, είναι κάθε φορά στην πορεία του κάθε έργου, το κίνητρο για να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Η Έκθεση των έργων τους, είναι για τους μαθητές του εργαστηρίου μια σημαντική εκδήλωση, γιατί πολλαπλασιάζει την χαρά που ένιωσαν από τη δημιουργία των έργων τους, όταν και άλλοι άνθρωποι θαυμάζουν και επαινούν το αποτέλεσμα αλλά και την προσπάθεια τους.

Για τους μικρότερους μαθητές, η έκθεση είναι μια καλή ευκαιρία να δούνε και να θαυμάσουν τα έργα των μεγαλύτερων μαθητών. Τους γεννάται έτσι η επιθυμία και η προσδοκία μεγαλώνοντας να μάθουν να χειρίζονται περισσότερα υλικά και να μάθουν να ζωγραφίζουν όπως και οι μεγαλύτεροι μαθητές. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά που ασχολούνται με την Τέχνη, να νιώθουν πως έχουν προοπτική σ’ αυτό που κάνουν, ότι μπορούν συνεχώς, να βελτιώνονται να μαθαίνουν και να καταφέρνουν περισσότερα.

 

Η Έκθεση είναι μια ευκαιρία γνωριμίας με την δουλειά του Εργαστηρίου

Η Έκθεση των μαθητών του Εργαστηρίου, είναι κάθε χρόνο μια καλή ευκαιρία για τους γονείς που ενδιαφέρονται τα παιδιά τους να ασχοληθούν με την Τέχνη, να δούνε την αξιόλογη δουλειά που γίνεται στο εργαστήρι και να αποκτήσουν μια άποψη για τη θεματολογία, τον τρόπο διδασκαλίας και τους στόχους της.

Είναι ακόμη για τους καινούριους μαθητές μια αφορμή για γνωριμία με το χώρο και με τη δασκάλα τους. Επίσης βλέποντας τα έργα τους παλαιότερων μαθητών, νιώθουν την προσδοκία να μάθουν καινούρια πράματα και να δημιουργήσουν.

Σας περιμένουμε με χαρά να σας ξεναγήσουμε στην Έκθεσή μας.

 

 Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για να μάθετε πως θα έρθετε, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2410 531145,   κινητό: 6973033734 και email: mariantava@gmail.com. Υπεύθυνη έκθεσης Μαρία Ντάβα.

Tags: , , , , ,

About the Author ()

Η Μαρία Ντάβα έχει σπουδάσει παιδαγωγός, στο Αθηναϊκό Κέντρο Παιδαγωγικών Ερευνών και σπουδών στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει τα ειδικά σεμινάρια για παιδαγωγούς στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης στην Αθήνα και έχει ασχοληθεί πάρα πολλά χρόνια με την Τέχνη. Το Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης λειτουργεί εδώ και δώδεκα χρόνια με επιτυχία και φέρνει τα παιδιά σε επαφή με την Τέχνη, την ζωγραφική, τη γλυπτική, τη πηλοπλαστική και άλλες τέχνες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *