Δωρεάν μάθημα ζωγραφικής Σάββατο 18 Οκτωβρίου

Filed in Νεα by on 14 Οκτωβρίου 2014 0 Comments • views: 2381
5/5 - (1 vote)

 ΔΩΡΕΑΝ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Δωρεάν μάθημα ζωγραφικής το Σάββατο 18 Οκτωβρίου

Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 11:30 π.μ. – 1:00 μ.μ. στο Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης Μαρίας Ντάβα θα γίνει ένα δωρεάν μάθημα ζωγραφικής.

Το μάθημα αυτό προσφέρεται σε όσα παιδιά θέλουν να έχουν μια πρώτη επαφή με την τέχνη και να περάσουν δημιουργικά και ευχάριστα το πρωινό του Σαββάτου.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, απλώς επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά στο τηλέφωνο 2410 531145 και  κινητό 6973033734.

Το θέμα του μαθήματος είναι: “Τα μαγικά τετράγωνα του Παούλ Κλεέ”

Τα παιδιά μέσα από προβολή εικόνων θα γνωρίσουν τον διάσημο ζωγράφο Paul Klee και κατόπιν θα δημιουργήσουν ένα δικό τους έργο, εμπνευσμένο από την τεχνοτροπία του διάσημου καλλιτέχνη.

Λίγα λόγια για τον Παούλ Κλεέ

Ο ζωγράφος Παούλ Κλεέ γεννήθηκε στην Ελβετία, κοντά στην πόλη Βέρνη.

Καταγόταν από οικογένεια μουσικών, γι’ αυτό από μικρός αγάπησε το βιολί τόσο πολύ που δεν μπορούσε να αποφασίσει αν στη ζωή του θα γινόταν ζωγράφος η μουσικός.

Αλλά παρότι σπούδασε τη μουσική, τον κέρδισαν τελικά τα πινέλα και το καβαλέτο του.

Όμως έβαλε τη μουσική στη ζωή και στα έργα του.

Ο Κλεέ ήταν  πάνω απ’ όλα ζωγράφος, ένας σπουδαίος ζωγράφος που αγαπούσε πολύ τα χρώματα. Έλεγε:  “Εγώ και το χρώμα είμαστε ένα” και πραγματικά κανένας άλλος ζωγράφος δεν είχε φτιάξει τόσο όμορφα και μουσικά χρώματα.

Γι’ αυτό το λόγο οι συνάδελφοι του ζωγράφοι τον χαρακτήριζαν “κολορίστα”, από τη λέξη colour (κόλορ), που σημαίνει χρώμα.
Ο Κλεέ ζωγράφιζε φανταστικές μορφές, γεωμετρικές συνθέσεις ή τετράγωνα με σκέτο χρώμα (τα περίφημα “μαγικά τετράγωνά” του), μα και πουλιά, ψάρια, λουλούδια.

Όλα όμως όσα ζωγράφιζε ήταν εικόνες της φαντασίας του.

Ότι έβλεπε και ότι τον συγκινούσε, το αποτύπωνε όχι όπως ήταν στα αλήθεια αλλά όπως το φανταζόταν.

Ο Παούλ Κλεέ είναι ένας από τους διάσημους μοντέρνους ζωγράφους και τους πλέον κατάλληλους για να διδαχτούν σε παιδιά

Τα θέματά του είναι πολύ κοντά στη παιδική αντίληψη και γι’ αυτό πολύ κατανοητά από τα παιδιά.
Τα παιδιά μαθαίνουν από τον Παούλ Κλεέ ότι η τέχνη δεν είναι κάτι δύσκολο και άπιαστο για τις δικές τους δυνατότητες.

Όταν μεγάλοι ζωγράφοι σαν αυτόν ζωγραφίζουν  μ’ έναν τόσο προσιτό τρόπο για την παιδική αντίληψή, τότε και η δική τους δημιουργία, είναι σημαντική και είναι τέχνη.

Επίσης τα παιδιά μαθαίνουν πως η τέχνη είναι ένα μέσο ελεύθερης εσωτερικής έκφρασης κι ότι τον σημαντικότερο ρόλο στην τέχνη παίζει η φαντασία.

Γενικότερα η ενασχόληση του παιδιού με την τέχνη είναι αναγκαία για την σωστή ανάπτυξή του γιατί κινητοποιεί ταυτόχρονα την φαντασία, την γνώση, τον ψυχισμό και τις δεξιότητες του παιδιού.

Παράλληλα αναπτύσσεται δημιουργικότητα του, ενθαρρύνεται η ελεύθερη έκφραση και καλλιεργείται η εμπιστοσύνη στο εγώ και η αυτοεκτίμηση. 

Για να δηλώσετε συμμετοχή, απλώς επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά στο τηλέφωνο 2410 531145 και  κινητό 6973033734.

Δείτε περισσότερα για τα μαθήματα ζωγραφικής:

Tags: , , , ,

About the Author ()

Η Μαρία Ντάβα έχει σπουδάσει παιδαγωγός, στο Αθηναϊκό Κέντρο Παιδαγωγικών Ερευνών και σπουδών στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει τα ειδικά σεμινάρια για παιδαγωγούς στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης στην Αθήνα και έχει ασχοληθεί πάρα πολλά χρόνια με την Τέχνη. Το Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης λειτουργεί εδώ και δώδεκα χρόνια με επιτυχία και φέρνει τα παιδιά σε επαφή με την Τέχνη, την ζωγραφική, τη γλυπτική, τη πηλοπλαστική και άλλες τέχνες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *